2 vite pasi v.rau 8 kusherinjte! Nuk e b.esoni se cpo ndodh me Ritvan Zykajn, familjaret i bejnë të pam.enduarën, flasin gardianet e b.urgut

Ritvan Zykaj, i njohur ndryshe me pseudonimin “mo.stra e Selenicës”, të cilin e “fitoi” kur vr.au me br.eshëri kall.ashnikovi 8 të afërmit e tij por vu.an dë.nimin në bu.rg. Ndryshe nga të dën.uarit e tjerë, Zykaj është harruar nga familja e tij, e cila nuk ka shkuar kurrë për ta takuar në ambientin e vu.ajtjes së dë.nimit. I vetmi që e ka takuar një herë të vetme, ka qënë i vëllai.

Në ditët e para të bur.gosjes së tij, gardianët e bu.rgut flisnin për sjelle të çu.ditshme të të riut, i cili kishte nisur të lexonte dhe libra…por mbrapsht. Pas një interesimi, burime për Gazeta Shqip bëjnë me dije se gjendja e tij nuk ka ndryshuar.

Gardianët thonë se 26-vjeçari nuk ka asnjë ndryshim. Por tani nuk e refuzon më ushqimin, dhe nuk del rregullisht në ajrim. Tanimë ata dëshmojnë se i riu lexon libra fetarë. Por ka pasur edhe raste që zgjohet gjatë natës dhe flet me vete.

“Ka raste, kur gjatë natës ngrihet dhe flet me vete. Sjellja e Ritvanit nuk është shumë e çuditshme, edhe pse e kemi më shumë në vëmendje për shkak të llojit të kr.imit të kryer. Na ndodh shpesh që t’i blejmë ndonjë paketë cigare, sepse është i vetmi i bu.rgosur që nuk ka asnjë vizitor, ose i japim ndonjë rrobë nga ato që në shtëpitë tona nuk i përdorim” – tregon gardiani.

Si ndodhi mas.akra në Selenicë?

Pas një dreke me famlijen e tij, ku edhe kishte pirë një gotë birrë, Ritvan Zykaj u çua para të tjerëve për të kullotur gjethët. Mirëpo në oborr ndeshet me nusen e vëllait të gjyshit të tij, e cila e ak.uzon se i kishte vj.edhur pulat. I prekur në sedër nga ak.uza e të afërmes së tij, Ritvani kthehet në shtëpi për të marrë ar.mën dhe v.ret me br.eshëri ka.llashnikovi 8 persona.

I pari që u vr.a nga 24-vjeçari ishte kryefamiljari Demir Zykaj. Pasi vr.au 75 vjeçarin dhe Perie Zykajn 72 vjeç shkoi në banesën e Besimit, djalit të Demirit duke v.rarë atë, Besimin 43 vjeç, të shoqen, Vasilikën 42 vjeç. Tyta e ar.mës së tij nuk kurseu as dy fëmijët e çiftit, Sarën 16 vjeçe dhe djalin e vogël Ledion 8 vjeç. Ky i fundit u v.ra me bukë në dorë pasi në ato momente ishte duke konsumuar vaktin e drekës.

Nga kjo ngjarje tro.nditëse arritën të shpëtojnë vetëm tre djem, Arieli, Falkao dhe Albi Zykaj, të cilët nuk ndodheshin në shtëpi në momentin kur Ritvan Zykaj zbrazi bre.shërinë e kalla.shnikovit.

I pandikuar nga akti mon.struoz që kishte kryer, Ritvani gjeti kohën që të filmonte me celularin e tij vi.ktimat, video që ua dërgoi të afërmve në Facebook. Menjëherë pas këtij veprimi dhe al.armit që u dha në fshat, Zykaj mori arr.atinë duke u fshehur në kullotat e fshatit.

Ndërsa policia e kërkonte gjithë natën, 24-vjeçari kontrollonte çdo gjë që ndodhte në rrjetet e tij sociale. I indinjuar nga urr.ejtja e personave që e ma.llkonin e sh.anin për aktin e tij mons.truoz, Zykaj ktheu edhe një përgjigjie unanime për të gjithë: “Na keni çarë k…”
24-vjeçari, i cili u pagëzua me pseudonimin “Mo.stra e Selenicës” u kap nga policia rreth orës 06:00 të mëngjesit duke mos bërë rezistencë edhe pse i ar.matosur.

Vik.timat u gjetën në oborrin e tyre nga gjyshi i Ritvanit, i cili edhe pse në moshë të thy.er ishte mundur që t’i kryente nderimet e fun.dit duke kthyer ku.fomat e tyre në anën e mbarë.

Ironia e fatit qëndron në faktin se dy prej kushërinjve, vik.tima të Ritvanit ishin ata që e shp.ëtuan këtë të fundit nga vd.ekja. Shtatë vite para mas.akrës Zykaj ka pësuar lë.ndime të rënda nga zja.rri dhe kanë qenë pikërisht dy kushërinjtë e tij, 2 nga 8 vik.timat e tij, Besimi dhe Azem Zykaj ata që i kanë shp.ëtuar jetën.

Madje, djali i madh i Azemit, i cili i shpëtoi ma.sakrës, e ka marrë në krah dhe e ka h.edhur në lumë pasi i gjithë trupi i ki.llerit ishte përfshirë nga fl.akët. Ndërsa Besimi, gjithashtu i vr.arë nga Ritvani, e ka transportuar me urgj.encë atë në drejtim të spitalit.

(k.m/dosja.al)