Ah sa dhimbje për familjarët/ Sërish numër i lartë i i nfektimeve me koronavirus, sa qytetarë dhanë shpirt në 24 orët e fundit?

Katër persona kanë vd ek ur nga koronavirusi gjatë 24 orëve të fundit në Kosovë.Nga raporti i fundit i Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike, bëhet e ditur se janë shë nuar 453 ra ste të reja gjatë 24 orëve të fundit.

“Gjatë 24 orëve të fu ndit, në Lab oratorin e Mikr obio logjisë Mo lekulare në IKShPK dhe labo ratoret private me metodën RT-PCR, janë t estuar gjithsej 3.680 m ostra të marra nga ShSKUK dhe gj urmimi i kontakteve të ras teve në terren, prej të cilëve rezultojnë 453 r aste pozitive. Brenda 24 orëve janë raportuar 4 ra ste të v dekjes me SARS CoV-2 pozitiv. Rastet e vd ekjes janë nga komunat: Prishtinë 3 raste (83, 76, 70 vjeç), Skenderaj 1 rast (58 vjeç)”, thuhet në njoftimin e IKSHPK-së.

Gjatë 24 orëve të fundit, janë shër uar 206 pacientë derisa numri i përgjithshëm i të sh ëruarve deri më sot është gjithsej 59 849 raste, kurse numri i rasteve aktive është 7 782.