As nuk iu sh.kon mendja , mesoni se përse aeroplanët janë të lyer me ngjyrë të bardhë

As nuk iu sh.kon mendja , mesoni se përse aeroplanët janë të lyer me ngjyrë të bardhë

“Është njëjtë sikur i vëni trupi krem për ruajtjen e diellit nga rrezet e diellit”, ka deklaruar profesori John Hansman i Aeronautikës dhe Astronautikës.
Më poshtë mund të gjeni të detajuar shpjegimin se ndodh një gjë e tillë”Pse shumica e aeroplanëve janë të lyer me të bardhë shtype rekl,am dhe shiko vide,on: