Bota po derdh gjithnjë e më shumë para për Armatimin, po kryeson Gjermania. Ja kur do filloj lu.fta e III

Bota po derdh gjithnjë e më shumë para për armatimin, raporton SIPRI. Në krye qëndrojnë si gjithmonë si SHBA apo Kina. Por asnjë vend tjetër nuk i ka rritur shpenzimet ushtarake aq shumë sa Gjermania vitin e kaluar. Shifër gati rekord: 1917 miliardë dollarë amerikanë kanë dhënë shtetet botërore për vitin 2019 për armatimin. Kjo është shifra më e lartë nga viti 1988 raporton Instituti Ndërkombëtar i Stockholmit për Studimet e Paqeja dhe video shtype rekl,am dhe shiko vide,on e me poshtme: