Çfarë ndodh kur nëna rrah fëmijën: Shpjegimi i këtij psikologu ka përshkuar botën!

Çfarë ndodh kur nëna rrah fëmijën: Shpjegimi i këtij psikologu ka përshkuar botën!

Kur jemi në gjendje stresi, për shembull, kërcënimi na “rri mbi kokë”, na tallin apo na shkaktojnë dhembje fizike – grupi i të ashtuquajturve hormone glukokortikoide lirohet në gjak Ato janë “hormone stresi” të cilat janë përgjegjëse për reagimin ndaj sulmit “godit dhe ik”, transmeton Telegrafi per te lexuar lajmin e plot shtyppni relamen.