Dhimbje e madhe! Hidhet në èrë makina e gazetares shtatzënë, ishte nisur për në spital të lindte fëmijën

Dhimbje e madhe! Hidhet në èrë makina e gazetares shtatzënë, ishte nisur për në spital të lindte fëmijën

Një gazetare shtatzënë ne Jemen humbi jetën nga shpërt himi i eksplozivit të vendosur poshtë makinës së saj e të aktivizuar pikërisht në kohën kur Rasha Abdullah al-Harazi po shkonte në spital për të lindur fëmijën.

Në automjet ndodhej dhe bashkëshorti, Mahmoud Ameen al-Atmy, i cili eshte gjithashtu reporter. Ndonëse mbeti i pl agosur rëndë, burri arriti t`i mbijetonte ate ntatit, që shk atërroi nga ana tjetër familjen e tij. Sindikata e gazetarëve në Jemen reagoi ndaj ngjarjes së rëndë, duke e cilësuar “një kr im të paprecedent, ndërsa shprehu fri kën se ky episod mund të shërbejë si tregues i një faze të re e të dhu nshme shënjestrimi të gazetarëve ne vend”.

Pamjet filmike tregojnë momentet pas shpërthimit, dhe kalimtarët që janë mbledhur aty për të ndihmuar, ndonëse për gazetaren vetë, tashmë ishte tepër vonë.