Është përhapur në çerdhe dhe kopshte, ky është virusi që po prek fëmijet dhe cilat janë simptomat

Është përhapur në çerdhe dhe kopshte, ky është virusi që po prek fëmijet dhe cilat janë simptomat

Virusi koksaki është përhapur shumë në çerdhe dhe kopshte ndaj edukatorët duhet të bëjnë kujdes kur shikojnë fëmijë me puccra në fytyrë, në mënyrë që ti kërkojnë prindërve t’i izolojnë pasi ky virusi transmetohet shumë nga një fëmijë tek tjetri.

Virusi kokasaki mund të ngatërrohet edhe me lijen e dhenve dhe shpesh prindërit e ngatërrojnë dhe me stomatitin e gojës ndaj duhet që fëmija të dërgohet menjëherë tek mjeku pediatër dhe te njoftohet Cerdhaj apo kopshti në mënyrë që të merren masa për të mbrojtur fëmijët e tjerë.

Virusi kakaski është përhapur edhe në qytete të tjera.