Filozofi Latifi i përgjigjet hoxhës së Mitrovicës që beson se thatësira erdhi nga gjynahet: Ky është kriter themelor i injorancës

E për këtë problem imami nga Mitrovica, Fatmir Latifaj gishtin e ka drejtuar drejt sjelljes tonë si shoqëri. Ndër të tjera ai duke qarë, ka thënë se kjo që po e përjetojmë vjen si pasojë e “gjynaheve” tona.Ndaj pohimeve të tilla ka reaguar filozofi Blerim Latifi i cili ka thënë se të mendosh se fenomenet natyrore ndikohen nga veset e njerëzve është kriteri themelor i injorancës shtype rekl,am dhe shiko vide,on: