FOTO+EMRAT/ Të njohur për drejtësinë për gråbitje e sùlm me årmë, kush janë dy vìktìmåt e atentatit në “Astir”

FOTO+EMRAT/ Të njohur për drejtësinë për gråbitje e sùlm me årmë, kush janë dy vìktìmåt e atentatit në “Astir”

Janë identifikuar dy vik timat e at entatit të kësaj të shtune në zonën e Asitit në Tiranë. Ata janë Erigers Mihasi dhe Armando Dumani, emra këto të njohur për drejtësinë. Erigers Mihasi është arr estuar në vitin 2019, pasi dyshohet se ka qenë një prej autorëve të gr abitjes me ar më të banesës së prindërve të Elton Çiçës në Tepelenë.

Arr estimi i tij është bërë në Yrshek të Tiranës. Ai fitoi pafajësinë për këtë kr im dhe u lirua disa muaj më pas. Po ashtu, emri i tij del edhe në su lmin me armë ndaj kompleksit “Eiffel”, ku Mihasi u raportua si një nga bashkëpunëtorët e sulmit. Ai njihej si mik i ngushtë me Santiago Malkon, ish-policin që u vr a më 27 gusht të vitit 2019.

Ndërsa edhe viktima tjetër, Armando Dumani, njihej si një person me precedent penal. Ai mësohet se ka kryer gr abitje në një bankë të nivelit të dytë, nën kërc ënimin e a rmës. Kujtojmë se at entati ndodh rreth orës 19:30 në Astir të Tiranës. Dy vik timat ishin duke udhëtuar me mjetin tip “Audi” ku u bënë “shënjestër” të pl umbave.

Autorët pas ngjarjes, dyshohet se janë larguar drejt zonës së Ish Shqiponjës. Ndërkohë policia ka ngritur pika kontrolli dhe po këqyr kamerat e sigurisë, me qëllim identifikimin dhe kapjen e tyre./balkanweb