Gazeta Zvicrane: Kosovarët Dikur Laheshin Në Lum, Sot Pretendojnë Evropianin

Gazeta Zvicrane: Kosovarët Dikur Laheshin Në Lum, Sot Pretendojnë Evropianin

Gazeta e njohur zvicerane ‘Neue Zürcher Zeitung’, i ka kushtuar artikull të veçantë Kombëtares së Kosovës në futboll. Me titullin ‘Kosovarët dikur laheshin në lum, tani mund të kualifikohen në kampionatin evropian’, zviceranët përshkruajnë gjithë etapën e futbollit kosovar nga koha e okupimit nga Serbia e deri te lulëzimi i tanishëm. Shteti më më i ri në Evropë, është në prag të suksesit më të madh në histori të futbollit. Sekretari i Federatës së Futbollit të Kosovës, Eroll Salihu ka qenë personazhi kryesor i artitullit të gazetës zvicerane.Ai ka folur për mënyrën se si kosovarët asnjëherë nuk hoqën dorë nga futbolli, edhe atëherë kur Policia e Serbisë kishte arrestuar lojtarët në fushë shtyp ne rek lame dhe lexo lajmin e plote.