Gruaja shtatzënë pra.ngoset para fëmijëve për postimin kundër masave anti-Covid në Australi (video)

Një grua shtatzënë u pr.angos dje para fëmijëve në shtëpinë e saj në Australi, për një postim në mbështetje të protestave kundër masave të pandemisë, duke shkaktuar zemërim të gjerë dhe akuza për rivendoje të diktaturës në botën kapitaliste.

Bashkëshorti i saj Zoe Buhler vendosi lidhjen direkte në rrjet kur policia erdhi në shtëpinë e tyre, ku ata jetojnë me dy fëmijët 3 e 4 vjeç në Viktoria.

28-vjeçarja u akuzua me përdorim të platformave sociale për nxitje të shkeljes së rregullave të pandemisë për pjesmarrjen në protestat e fundjavave.

Ajo tha se as që ishte në dijeni se kishte shkelur ligjet. “Policia mund të më kishte telefonuar, mund të më thonin se nëse shkon në këtë event do të akuzohesh për një kr.im. Unë nuk jam përfshirë kurrë në kr.ime”, tha ajo.

Në reagimet në mediat sociale pra.ngosja e një gruaje shtatzënë konsiderohej një akt bru.tal e shtypës, per te cilin kerkonin doreheqjen e kryeministrit Andrews.

Policia australiane në një prononcim tha se për momentin oficerët nuk ishin përfshirë në shkelje të rregullave të arrestit.