Inxhinieri Shqiptar: Nëse tërmeti g odet Prishtinën, këto ndërtesa shëmben

Mentor Llunji, inxhinier i diplomuar i ndërtimtarisë dhe autor i librave të inxhinierisë sizmike, pas tragj-edisë që po kalon Shqipëria si pasojë e një serie tër metesh, ka ngritur shqetësime edhe për gjendjen disa ndërtimeve në Kosovë, konkretisht në Prishtinë, raporton Gazeta Express.Siç ka shkruar Llunji, në shumë ndërtesa në Prishtinë viteve të fundit janë bërë intervenime në katet përdhese të objekteve, pa kurrfarë kont-rolli teknik dhe pa kurrfarë leje.Ai thotë se këto ‘nën ndërtime’ që janë bërë, rrez ikojnë stabi litetin e ndërtesave e jetën e banorëve, dhe potencon se në rast se kryeqyteti do të god itej nga një tër met i ngjashëm me atë që ka god itur Durrësin, këto ndërtesa do të bëheshin të pabanueshme dhe do të shembeshin.