Ja ç`dekorata dhe ç`tituj u jepeshin nënave pjellore në komunizëm: Rekordin e mbante Tropoja

Ja ç`dekorata dhe ç`tituj u jepeshin nënave pjellore në komunizëm: Rekordin e mbante Tropoja

Këtu e disa dekada të më parë, sipas një dekreti të Kuvendit Popullor, u vendos t’u jepet titulli i nderit “Nënë Heroinë” nënave që kishin lindur shumë fëmijë dhe kishin arritje në punë.

Dhe, Tropoja është treva pararojë që ato vite, pra para ‘90-ës shënoi rekorde në pjellshmërinë e grave, ose natalitetit siç quhet ndryshe. Ishin shumë gra të cilat u shpallën “Nëna Heroina”, pasi sollën në jetë mbi 10 “kulisha”, fëmijë pra, ose carrokë, siç u thonë ndryshe nga Veriu shtype rekl,am dhe shiko vide,on