“Kam hu mbur katër të afërm”/ Flet i mb ijetuari nga Thumana: Ca fqinj më nxorën prej krahu

“Kam hu mbur katër të afërm”/ Flet i mb ijetuari nga Thumana: Ca fqinj më nxorën prej krahu

Shëngjini ka hapur dyert për banorët e Lezhës, Kurbinit dhe Thumanës, të prekur nga të rmeti. Rreth 700 banorë janë akomoduar në një resort turistik në këtë zonë.

Ata janë të tronditur e trauma tizuar, gra, të moshuar e fëmijë, teksa tregojnë tmerrin që kanë përjetuar mëngjesin e 26 nëntorit.

Në Shëngjin janë strehuar dhe banorë që kanë mbijetuar nga pallati i shembur i Thumanës, njëkohësisht edhe familjarë të vi k timave.

Gjendja e tyre ps ikologjike është mjaft e rënduar, teksa tregojnë historitë e tyre se si kanë arritur të dalin të gjallë shtypni mbi rek.lam dhe shikoni rrefimin prekes.