Lypësi gjen portofolin e një milioneri dhe pret 3 ditë për të, por do ngelni pa fjale pse i pasuri në fund i kërkoi falje në gjunjë lypësit

Një ditë, një lypës po ecte duke kërkuar një vend me turmë për të fituar disa monedha. Në anën e pasme, kishte një qese e cila mbante nje pal rroba te tij, pala e vetme e ndryshme nga ato qe kishte veshur.
Papritmas, duke ecur pa një portofol të shtrirë në tokë,iu afrua dhe pa se nuk ishte askush perreth.

Ai më pas e mori portofolin dhe e hapi.
Ai u trondit kur pa një grumbull të trashë parash brenda me disa karta krediti dhe një kartë identiteti.
Ai e dinte se do të ishte mirë ta kthente atë te pronari i saj i ligjshëm. Pra, vendosi të qendroje në atë vend duke shpresuar që pronari i portofolit do të shfaqej.

Në fund të fundit, personi i cili e kishte humbur këtë portofol do të ishte shumë i shqetësuar nga atëherë dhe do ta kërkonte. Ai nuk guxonte ta linte portofolin atje, pasi dikush i papërgjegjshëm mund ta shihte atë dhe të merrte paratë dhe kartat e kreditit.

Edhe pse ai ishte një lypës, kjo nuk e justifikonte ate për të vjedhur paratë e dikujt tjetër.
Pa e kuptuar, dita u kthye në natë. Lypesi kishte pritur një ditë, por pronari ende nuk u shfaq.
Përfundimisht, ai vendosi të priste për disa ditë të tjera.

Së fundi në ditën e tretë, pa një njeri që po ecte në vendin ku lypesi gjeti kuletën.
Ai dukej se po kërkonte diçka të rëndësishme. Pastaj, njeriu e pa lypësin dhe u afrua tek ai,duke e pyetur në mënyrë mospërfillëse: “Hej lypës! A ke parë ndonjë portofol te shtrirë këtu? ”
Lypesin e ngacmuan fjalët dhe veprimet e pabesueshme të njeriut, por ai tundi koken dhe tha: “Po.”
Lypësi e kuptoi menjëherë se burri ishte pronari i portofolit pasi ai kishte të njëjtën pamje si fotoja e tij ne karte. Duke parë reagimin e ngadaltë të lypësit, njeriu u shqetësua dhe tha: «Shpejt ,lypës i ndyrë! Më tregoni kush e mori portofolin tim. Nëse e gjej atë, unë do t’ju shpërblej me pesëdhjetë dollarë ”

Lypësi heshti dhe pyeste veten se si ta kthente kuletën tek ai. Ai kishte frikë se njeriu mund ta akuzonte për vjedhjen e portofolit duke pare se sa agresiv ishte ky njeri.
Njeriu që me sa duket nuk mund ta mbante më durimin e tij i tha lypësit: “Hej lypës pisanjos, më thuaj shpejt se kush e mori portofolin! Kam nevojë për karten time të identitetit për disa aplikime urgjente. Nëse e gjej atë, unë do t’ju shpërblej me 100 dollarë “transmeton 10gjera.com.

Burri vazhdonte ta trajtonte atë pa respekt.
Ai mund të jetë një lypës, por gjithashtu ka të drejta të trajtohet ne menyre njerëzore.
Ju mund të keni rroba të pastra, por a do të thotë se jeni më superior se kushdo tjetër, rrobat e të cilëve nuk janë te markave te mirënjohura? A i justifikon kjo veprimet tuaja për mosrespektimin e të tjerëve?

Me këto mendime në mendje, lypësi i zemëruar kishte për qëllim ndëshkimin e këtij njeriu arrogant. Ai tha: “E di se kush e ka marrë portofolin dhe ku eshte ai person tani. Mund t’ju them se ku është, por ju duhet të bini në gjunjë dhe të me kërkoni falje mua. Fjalët e tua na kanë diskriminuar ne lypesave “.

Shumë njerëz u mblodhen për të pare sec po ndodhte kur burri dhe lypësi i bërtisnin njëri-tjetrit.

Pasi dëgjoi fjalët e lypësit, burri ngriti grushtin e tij në një përpjekje për ta goditur lypësin, por nuk guxoi ta bënte këtë, pasi ai ishte vërtet i dëshpëruar për të gjetur kartën e tij të identitetit. Për tu siguruar që lypësi nuk po thoshte gënjeshtra se ku ndodhej portofoli i tij, ai e pyeti: “Çfarë provash keni per te me vertetuar se e keni parë portofolin?”

Lypesi përmendi emrin e njeriut dhe tha se e dinte emrin e tij nga karta e identitetit.
Pas konfirmimit se lypësi e kishte parë portofolin e tij, njeriu u gjunjëzua dhe i kërkoi falje për fjalët e tij pa respekt, duke i thene lypësit se kishte nevojë urgjentisht për karten e identitetit te tij.
Ndjekësit që dëshmuan incidentin e vlerësuan lypësin dhe thanë se bëri gjënë e duhur për ti dhene nje mesim ketij njeriu arrogant.

Pasi i kërkoi falje atij, lypësi nxorri portofolin e njeriut dhe tha: “Nuk është kurrë gabim që ju të gjunjëzoheni për të pranuar gabimet tuaja. Unë kam qenë duke pritur për tri ditë që ju të shfaqeni në mënyrë që unë të mund tua ktheja portofolin tek ju, por pastaj kur u shfaqet, ju nuk me respektuat ”

Pasi tha këto fjalë dhe ja ktheu kuletën burrit, lypësi më pas mori gjërat e tij dhe u largua.
Njeriu qendroi aty duke u ndjerë në siklet për veprimet e tij. Sikur të mos ishte një person i tillë, ai mund ta merrte me lehtësi portofolin e tij dhe lypësi nuk do të ishte zemeruar me te.
Në fakt, ai duhet të jetë mirënjohës që lypësi zgjodhi të qëndronte në të njëjtin vend ,ne diell dhe në të ftohtë vetëm për të pritur që ai ta merrte portofolin.