Në Tokë ekziston dhe një forcë e pestë, studiuesit befasojnë të gjithë me atë që kanë parë

Shkencëtarët besojnë se mund të kenë gjetur një forcë të pestë në natyrë e cila mund të japë informacione të reja për materien e zezë.

Sipas tyre gjithçka në Universin tonë mbahet e bashkuar ose shtyhet nga katër forca themelore: graviteti, elektromagnetizmi dhe dy ndërveprime bërthamore.

Forcat përcaktohen nga fakti se ato nuk duken se janë të reduktueshme në më shumë ndërveprime themelore midis grimcave ja dhe video shtype rekl,am dhe shikoje: