Nëna e Mateos: E mbaja me bukë, pse më vrau fëmijën? Ta varin në mes të Fierit! E afërmja: Shteti të ofrojë asistencë psikologjike për familjarët

Nëna e Mateos: E mbaja me bukë, pse më vrau fëmijën? Ta varin në mes të Fierit! E afërmja: Shteti të ofrojë asistencë psikologjike për familjarët

Familjarët e Mateo Vasiut, 8-vjeçarit të varë në Grecallicë të Fierit, kërkojnë drejtësi për të voglin e tyre. Me lot në sy, e wma thotë se ajo do të dijë arsyen pse Klodian Çalamani i vrau të birin në një kohë që familja e saj e ndihmonte dhe e mbante me bukë. Për të, drejtësia e vetme është varja e tij.

“Ta sjellin në mes të Fierit dhe ta varin, kjo është kërkesa ime dhe të më thotë pse me vrau fëmijën. I kam dhënë për të ngrenë, e kam ndihmuar”, tha nëna e Mateos.

Nga ana tjetër e afërmja e 8-vjeçarit tha se shteti duhet të ofrojë asistencë psikologjike për familjarët dhe të marrin masa që kjo ngjarje makabre të mos arrijë më shumë.

“Qëllimi i protestës është që Institucionet të marrin masa për asistencë psikologjike për familjarët dhe kërkojmë drejtësi për sa i përket Mateos. Të flasë të më tregojë çdo detaj, po përjetojmë një dramë shumë të madhe. Ai të tregojë gjithçka si ka ndodhur dhe për çfarë arsye e ka bërë dhe institucionet të marrin masa për familjen që kjo makabër të mos arrijë më shumë. Ne do vazhdojmë deri në fund për drejtësi”, tha ajo.