Nëna e tij u shtri pa ndjenja në dysheme, djali 5 vjeç i shpëton jetën: Ai qëndroi dhe nuk pati…

Një 5 vjeçar është kthyer në “he ro” të nënës së tij duke i shpëtuar jetën.

Pasi gjeti të ëmën sht rirë në dysheme Josh nuk u mendua dy herë por mori telefonin e tij në shtëpi dhe telefonoi 112, numrin e urgjencës që ai e kishte parë në ambulancën e tij të lodrave.

Ai më pas u vendos në kontakt me një oficer po licie dhe ishte në gjendje të ngrinte alarmin.

Policia e Telford në Shropshire (Britania e Madhe) e falenderoi fëmijën për gjestin e tij.

Siç raporton BBC, komandanti i Pol icisë Lokale Jim Baker tha se “Josh ishte shumë i guximshëm. Ai qëndroi në linjë ndërsa ne arritëm të shkonim në shtëpinë e familjes dhe të sigurohemi që nëna e tij mori ndihmë mjekësore. Josh tashmë ka treguar se ai do të jetë një ofi cer i shkëlqyer i po licisë dhe ne shpresojmë ta shohim përsëri kur ai të mbushë moshën për të qenë një rek rut i ri”.