Një vajzë (8) gjatë natës dëgjoi tinguj të çuditshëm nga dhoma e babit dhe mamasë, më pas kuptoi se diçka nuk ishte në rregull

Një vajzë (8) gjatë natës dëgjoi tinguj të çuditshëm nga dhoma e babit dhe mamasë, më pas kuptoi se diçka nuk ishte në rregull

Një vajzë 8-vjeçare shpëtoi babanë e saj kur ai u ngrit natën për të marrë një gotë ujë dhe kuptoi se diçka nuk shkonte. Ishte ora 3 e mëngjesit kur Rochelle Ramsey nga Skocia u ngrit nga shtrati sepse kishte etje.

Ajo shkoi në kuzhinë për ujë dhe duhej të kalonte pranë dhomës ku flinin prindërit e saj. Pastaj ajo dëgjoi një zë shumë të çuditshëm nga dhoma. Ajo mund ta kishte injoruar atë, por ajo e kuptoi menjëherë se diçka nuk shkonte.

Për shkak se ajo i besoi instinkteve të saj, ajo vajzë e shpëtoi babin e saj! Rezulton se tingulli që Rochelle dëgjoi ishte babai i saj Chris, i cili po përpiqej të merrte frymë. Vajza më pas zgjoi nënën e saj Cheryl dhe e paralajmëroi se diçka nuk shkonte. “Rochelle vrapoi në dhomë dhe ne kuptuam se Chris po dridhej nga i ftohti dhe ai kishte një temperaturë shumë të lartë”, kujton Cheryl.

Cheryl thirri menjëherë një ambulancë dhe Chris u dërgua në spital. “Kurrë nuk kam parë dikë të dridhet kaq shumë dhe t’i dridhen dhëmbët”, tha Cheryl. “Ishte një eksperiencë e tmerrshme, po më copëtohej para syve”. Chris vuan nga skleroza e shumëfishtë dhe ka një sistem imunitar të dobësuar.

Së fundmi ai po luftonte me një infeksion në mushkëri, por mjekët e dërguan në shtëpi sepse po shërohej shumë mirë. Të paktën kështu menduan të gjithë derisa vajza e tij 8-vjeçare e shpëtoi në mes të natës. “Nëse nuk do të ishte vajza juaj, mendoj se do të kishte vdekur”, tha Dr Cheryl.

Pasi Chris u dërgua në spital, mjeku filloi ta trajtonte për pneumoni, e cila u kthye në sepsë. Tingujt që dëgjoi Rochelle ishin shenja se Chris ishte në tronditje. “Nuk do ta harroj kurrë atë natë”, tha Cheryl. “Nëse Rochelle nuk do të kishte kërcyer, unë do të zgjohesha dhe do ta gjeja Chris-in të vdekur në shtrat”.

Pas tre ditësh qëndrimi në spital, mjeku mundi të vinte nën kontroll sepsinë. Chris u dërgua në shtëpi me antibiotikë të fortë dhe një prognozë të mirë. Por nëse Rochelle nuk do të ishte zgjuar dhe nuk do të kishte shpëtuar të atin, gjërat mund të kishin përfunduar ndryshe.

Disa njerëz mendojnë se Rochelle u zgjua aksidentalisht në orën 3 të mëngjesit, por duket se është një ndërhyrje hyjnore. Pasi babai i saj u kthye në shtëpi, vajza nuk pranoi ta linte për një moment. “Jo të gjithë 8-vjeçarët mund të thonë se shpëtuan jetën e prindit të tyre – ajo është engjëlli i tij mbrojtës”, tha Cheryl.