Nuk mund ta besoni se si janë transformuar aktorët për filma!

Qëllimi kryesor i një ylli të filmit është të futet në këpucët e dikujt tjetër dhe të ecë në to aq bindshëm sa audienca harron se po shikojnë një shfaqje. Por disa role që iu janë dhënë aktorëve të famshëm kërkojnë më shumë sesa aftësi të shkëlqyeshme për aktrim, që është aty ku hyjnë përbërjet me efektet speciale dhe protetika. Grimi me efekte speciale jo vetëm që kërkon vëmendjen e një artisti profesionist të kozmetikës, por gjithashtu mund të zgjasë edhe për disa orë shtype rekl,am dhe shiko vide,on: