OBSH jep lajmin e mirë: Covid19 në botë po ngadalësohet, sidomos në…

Më në fund Organizata Botërore e Shëndetësisë jep një lajm të mirë për sa i përket pandemisë së koronavirusit, e cila prej muajsh ka mbë rthyer botën.

Sipas OBSH-së pandemia e COVID-19 po ngadalësohet në botë sidomos në kontinentin amerikan.

“Pandemia e koronavirusit po ngadalësohet në botë”. Në këtë konkluzion ka arritur OBSH duke krahasuar të dhënat e rasteve të reja dhe vd ekshmërinë javë pas jave.

Më shumë se 1.7 milionë raste të reja dhe 39 mijë vi ktima janë regjistuar javën nga 17 deri 23 gusht ose e thënë ndryshe 5% më pak të inf ektuar dhe 12% më pak humbje jete, krahasuar me javën paraardhëse.

Ngadalësimi është duke u vënë re kudo përveçse në zonën e juglindjes së Azisë dhe pjesën e Mesdheut lindor.

Në dy zonat e fundit rastet e reja me Covid-19 janë rritur përkatësisht 4.06% dhe 4.28%. Në kontinentin amerikan, rënia e të prekurve të konfirmuar ishte 11.35%, në Evropë me 0.9% dhe në Afrikë me 8.4%.