Përmb ytje të mëdha në Turqi, 5 të vde kur dhe mbi 10 të zhdukur

Turqia po përballet me përmby tje të mëdha, të cilat kanë shkaktuar deri më tani 5 vi ktima, ndërsa 11 persona të tjerë konsiderohen të zhdukur.

Lajmin e bëri të ditur Presidenti turk Erdogan, ndërsa nga përmbytjet janë rrënuar edhe 17 ndërtesa.

“Në raportet e para që morëm, pesë persona kanë vdekur dhe rreth 12 u pla gosën në përmb ytje të mëdha,” tha Erdogan. “Me vullnetin e Zotit, ne do t’i rregullojmë dëmet shpejt”, shtoi ai.

Deri më tani, 153 njerëz janë shpëtuar, dhe 1.000 punonjës të ndihmës po ndihmojnë në kërkimin e të zhdukurve, tha ministri i Brendshëm Sulejman Sojlu.