Po behet nami ne rrjet / Njihuni me papagallin që flet shqip

Po behet nami ne rrjet / Njihuni me papagallin që flet shqip

Një papagall është bërë hit në internet, pasi që ai po flet shumë rrjedhshëm disa fjalë në gjuhën shqipe. Papagalli ‘Zoe africangrey’, përveç që din të flas shqip, ai din edhe të imitojë kafshë të tjera.

Papagalli është një zog shtëpie shumë popullor dhe me një larmi llojesh u ofrohet blerësve: secili lloj ka pupla, madhësi, jetëgjatësi dhe temperament të ndryshëm. Grupet e papagajve përfshijnë ndër të tjerë papagajtë afrikanë dhe papagajtë e Amazonës.

Papagajtë ndjehen shumë më mirë kur mbahen në mjedise të mëdha sesa në një kafaz.