Presidentja kroate vlerëson Titon: Me pasaportën jugosllave shkohej kudo

Dhe ajo potencoi pikërisht këtë fakt gjatë një interviste televizive, pra mundësinë e udhëtimit për shtetasit jugosllavë në pjesë të tjera të botës.Ajo tha se me pasaportën e Jugosllavisë mund të shkohej deri në SHBA, ndonëse ajo nuk e pati atë fat, por babai i saj po.Nuk mund të ndodhte rastësisht. Joseph Broz Tito ishte një njeri shumë inteligjent dhe kur pa që Jugosllavia po shkonte në kolaps ekonomik, gjë që mund të çonte në një rebelim të njerëzve shtype rekl,am dhe shiko vide,on: