Profesori jep al.armin, do arrijme deri në 2000 të infe.ktuar në ditë. Kërkesa urgj.ente për ministrinë

Një studim nga Universiteti “Aristoteli” i Selanikut flet për një rritje të konsiderueshme të rasteve me koronavirus në të ardhmen e afërt.

Në veçanti, sipas hulumtimit, rastet ditore në muajin tetor do të variojnë midis 200-260 raste në ditë, në nëntor do të rriten në 410, ndërsa në dhjetor do të shkojnë në 2,000 raste në ditë.

Siç shpjegoi Demosthenes Sarigiannis, Profesor i Inxhinierisë së Mjedisit në Universitetin “Aristoteli” të Selanikut, Megga, shifrat e hulumtimit bazohen në masat ekzistuese kufizuese.

Prandaj, vazhdoi ai, të dhënat e hulumtimit mund të ndryshohen, nëse merren masa të reja dhe bëhet përgatitja e duhur per kete periudhe.

Ai theksoi se masat kryesore për të ndaluar perhapjen e koronavirusit janë përdorimi i një maske, distanca sociale dhe higjiena, duke thënë se keto rregulla vendosin një frenin ndaj virusit.

Profesori gjithashtu foli për një pajisje që ata kanë ndërtuar në universitet, e cila mund të ndihmojë në zvogëlimin e përhapjes së koronavirusit.

Kështu, siç shpjegoi ai, në Universitetin Aristoteli të Selanikut ata krijuan një pajisje, e cila kur është në ambiente të mbyllura, thith ajrin, dezinf ekton atë me rr ezatim ultravjollcë brenda tij, dhe pastaj e nxjerr jashtë, të pastër pa ngarkesë virale.

“Kjo është një masë efektive, pasi tregoi se pajisja uli ngarkesën virale me 55% në pjesët e testuara. Përveç kësaj, koronavirusi transmetohet edhe nga ajri “, vuri në dukje ai.