Qumështi i gomaricës, çdo pikë e tij i bën çudi shëndetit

Qumështi i gomaricës, çdo pikë e tij i bën çudi shëndetit

Bëhet fjalë për qumështin e gomaricës, i cili çmohet për vlerat mjekësore që ka ashtu si edhe për ato kozmetike. Përdorimi i tij daton që nga Egjipti i Lashtë.
Në Shqipëri, ky lloj qumështi është përdorur në shumë treva të ndryshme dekada e dekada më parë, kryesisht në zonat rurale, ku shpesh nënat e përdornin për fëmijët për të zëvendësuar qumështin e gjirit ja dhevideo shtype rekl,am dhe shiko vide,on: