Sho kon 73-vjeçarja, zbulon si e parashikoi Baba Vanga koron avirusin: Ja çfarë më tha!

Gruaja e verbër, Baba Vanga, besohet të ketë paralajmëruar shumë vite më parë pandeminë e COVID-19, duke thënë se “do të jetë mbi të gjithë ne”.

Vangeliya Pandeva Gushterova, e njohur si Baba Vanga, është cilësuar nga shumë persona si një autoritet i shkuar i Bullgarisë, të cilët besonin profecitë e saj dhe pretendimet se ajo kishte kontakt me shpirtrat.

Para vde kjes së saj në moshën 84-vjeçare, në vitin 1996, Baba Vanga thuhet të ketë parashikuar pandeminë e koronavirusit, e cila filloi nëntorin e kaluar në Kinë. Sipas DailyStar.co.uk, një grua që u takua me Baba Vanga në vitet 1990 ka dalë me lajmet e pr ofecisë. Neshka Stefanova Robeva, 73 vjeç, tha se mësoi për paralajmërimin e koron avirusit pak para vdekjes së Baba Vanga. Ajo u tha se i kishte thënë Nostradamusi i Ballkanit se “cor onavirusi do të jetë mbi të gjithë ne”.

“Vanga parashikoi kur e vizitova vite më parë: ‘Co ronavirusi do të jetë mbi të gjithë’. Nuk e kuptova se çfarë kuptimi kishin ato fjalë atëherë”, u shpreh zonja Robeva.

Në atë kohë, gruaja supozonte se Baba Vanga fliste për Rusinë.

Më tej ajo shtoi:

“Vetëm tani e kuptova se ishte gripi kinez”.

Këto pretendime të çuditshme janë shpërndarë gjithashtu nga shumë njerëz në mediat sociale.

Pasuesit e Baba Vanga besojnë se gruaja ishte një grua e fuq ishme që mund të komunikonte me të vde kurit dhe kishte vizione për të ardhmen.

Baba Vanga supozohet se parashikoi zgjedhjen e Barak Obamës në Shtëpinë e Bardhë në vitin 2009, Brexit dhe su lmin ter rorist të 11 shtatorit.

Më e famshmja, megjithatë, ajo u bë e njohur pas vd ekjes së saj kur parashikoi saktë fun dosjen e nëndetëses ruse Kursk në vitin 2000.

Duke folur për të ardhmen, disa besojnë se Baba Vanga parashikoi fatk eqësi natyrore dhe trazira politike.

Ndjekësit pretendojnë se profecitë e saj kishin një sukses prej 85 për qind.