Studimi amerikan: Mos ndaloni së qeni aktiv në shtrat pas të 50-tave ka përfitime shëndetësore, për burrat është kjo…

Njerëzit që janë aktivë ne shtrat në të 50-at e tyre kanë kujtesë shumë më të mirë se të tjerët.

Sipas një studimi të publikuar në Archives of Behaviour, jeta aktive në moshën e mesme ka ndikim në memorien tonë.

Nga eksperimenti në të cilën morën pjesë , më shumë se 6016-të individë të moshës 50-të vjeç, rezultoi se pjesa më e madhe e atyre që kishin hequr dorë nga te berit marred henie ne krevat duke e reduktuar ndjeshëm atë, kishin probleme të dukshme me memorien.

Madje, sipas një studimi të bërë në 2016-ën, tek gratë e moshës së mesme se ksi i shpeshtë i ndihmon të kujtojnë fare mirë momentet dhe emocionet më të bukura të jetës së tyre.