“Të duket vetja më e zgjuar se unë? Mos na bëj si filozofe”, Sabiani nuk e duron dot më këtë banore

“Të duket vetja më e zgjuar se unë? Mos na bëj si filozofe”, Sabiani nuk e duron dot më këtë banore

Sabiani duket se është bezdisur shumë nga Monika dhe ndërhyrjet e saj në biseda.

Teksa fliste me Kleidin, Sabiani tha se Monikës i duket vetja si filozofe, pasi futet nëpër biseda pa qenë e ftuar për t’u dukur si e zgjuar.

Ai tha se kur po fliste me Beniadën, Monika i ishte afruar duke i dhënë këshilla, duke i marrë muhabetin nga goja për t’u dukur si e zgjuar.

“Ulu, dëgjo, mos ma merr muhabetin nga goja. I duket vetja si filozofe dhe do të futet kudo. Ç’a i duket vetja asaj, më e zgjuar se unë?”, tha Sabiani.

Një fakt të tillë Sabiani ia ka bërë të ditur Monikës edhe në një bisedë me Beatrix ku i ka thënë se ndërhyn kot pa e ditur se si është muhabeti.