U nisën për të v.arrosur burrin e 68 vjeçares por hu.mbën j.etën! Si ndodhi ak.sidenti i tm.errshem në Elbasan që u m.ori jetën 4 grave (Emrat)

Po shkonin nga Tirana për në Gramsh për ceremoni mortore, vd.esin në ak.sident katër gra.

Një 68-vjeçare, pasi kishte marrë lajmin për nd.arjen nga jeta të bashkëshortit të saj, i cili prej disa ditësh gjendej në Tiranë për mjekim, bashkë me disa të afërme, u nis për në banesën e saj në Gramsh, për organizimin e ceremonisë m.ortore të burrit.

Në afërsi të fshatit Papër të aksit rrugor Elbasan-Peqin, automjeti me të cilin ato udhëtonin u përfshi në një a.ksident. Për.p.lasja e makinës “Seat” ishte fa.tale për 68- vjeçaren dhe tri të afërmet e saj, ndërsa shoferi u pl.ag.os rëndë.

Shkak për aks.ide.ntin e r.ëndë dyshohet se është bërë lagështia në rrugë, gjithashtu edhe shpejtësia e lartë. Drejtuesi i automjetit, Gëzim Kotorri, e ka pasur të pamundur të rimarrë kontrollin e makinës duke bërë disa rrotullime në rrugë dhe duke kaluar në pjesën e korsisë, ku automjetet lëviznin në drejtim të kundërt.

Pikërisht nga një makinë “Skoda” që po i vinte përballë ka ndodhur dhe pë.rpl.asja më e fortë, ndërsa në a.ksi.dent është përfshirë dhe një automjet tjetër tip “Ford”. Ak.si.denti mësohet se ka ndodhur rreth orës 15:20, ku nga për.pl.asja e fortë, makina “Seat Ibiza” doli jashtë rrugës duke kaluar dhe barrierën mbrojtëse.

Menjëherë është tentuar që të aks.ide.ntuarve t’u jepet ndihma e parë nga kalimtarë të rastit, të cilët kanë ndaluar mjetet e tyre, ndërsa në vendin e ngjarjes kanë mbërritur pesë autoambulanca nga Elbasani dhe Policia. Në pa.mundësi për të nxjerrë trupat e p.aj.etë nga mjeti, për shkak të shtypjes së fortë të makinës në anën e pasagjerit, në ndihmë ka mbërritur edhe mjeti i zj.arrfi.këses ku efektivët janë angazhuar për nxjerrjen e tr.upave.

Tri prej grave u deklaruan të vd.ek.ura në vendin e ngjarjes, ndërsa 30-vjeçarja ndërroi j.etë disa orë më pas në spital, për shkak të p.lagëve të rë.nda që kishte marrë. Drejtuesi i makinës ka marrë gjithashtu pl.agë të rëndë dhe ndodhet në Spitalin e Traumës në Tiranë për ndihmë të specializuar mjekësore. Babai i një djali të mi.tur, sipas Policisë Rrugore, është sh.p.ëtuar nga rripi i sigurimit që mbante në momentin e pë.rpl.asjes së fortë, që rezultoi f.at.ale për katër pasagjeret në makinën e drejtuar prej tij.

Të pl.ago.sur kanë mbetur dhe dy drejtuesit e makinave “Ford” dhe “Skoda” që u përfshinë në ak.sid.entin e rëndë të ndodhur në fshatin Papër. Mjekët bëjnë të ditur se ata kanë marrë dë.mtime të lehta dhe janë jashtë rr.ezikut për jetën. Fatime Hoxha, njëra nga vi.ktimat, me banim në Shtëpanjë, bashkë me të afërmet e saj po shkonte në shtëpi. Asaj i kishte vd.ekur bashkëshorti në spital dhe po shkonte të kryente ceremoninë mo.rtore, por që fatkeqësisht nd.ërr.oi jetë vetëm pak orë pas burrit të saj.

Të katër v.ik.timat janë pjesë e një familjeje me origjinë nga Cërriku, por që prej dita vitesh jetonin në Durrës. Mesditën e djeshme ishin nisur për të përgatitur ceremoninë e përcjelljes për në banesën e fundit të bashkëshortit të Fatime Hoxhës.

Kjo e fundit ishte kunatë me Fatushe Agollin. Kurse Jonida Kotorri dhe Fatushe Agolli ishin mbesë dhe teze. Në ak.si.dent hu.mbi jetën dhe motra e 68-vjeçares, Lume Hoxha. Ceremonia do të organizohej në fshatin Shtëpanjë, që ndodhet mes Cërrikut dhe Gramshit.

VIK.TIMAT

Jonida Kotorri 30 vjeç nga Tirana
Fatime Hoxha 68 vjeç nga Cërriku
Lume Hoxha 55 vjeç nga Cërriku
Fatushe Agolli 60 vjeç nga Gramshi