“Xhesi E Ndjeu Vde kjen Nga Tër meti” Babai Tregon Momentet E Tm errit: E Kisha Kapur Prej Dore

“Xhesi E Ndjeu Vde kjen Nga Tër meti” Babai Tregon Momentet E Tm errit: E Kisha Kapur Prej Dore

Xhesika Biqiku u identifikua ndër vik/timat e para të tërmetit shkatërrimtar të 26 nëntorit, i cili la pasoja të rëndag në Durrës, rrethina, Krujë, Laç por edhe Tiranë e zona të tjera të vendit. Ajo ka qenë duke dalë nga shtëpia e saj në mabient të hapur, në momentin kur është goditur nga tullat që kanë rënë nga ndërtesa.

Xhesika ka qenë bashkë me të atin në momentin kur ka hum.bur je/tën si pasojë e go/ditjes që rezultoi f/at/ale për 20-vjeçaren. I ati i pikëlluar, Ilia, tregon se u pengua dhe ra, ndërsa të bijën e kishte të kapur prej dore. Pasi ka parë që ajo është rrëzuar në tokë, ai ka bërtitur me të madhe.Burri tregon gjatë një takimi me TCH:Këtu kam një fotografi të Xhesit ja ta shikoni… ka dalë para ca kohësh. Këtu është Sabina, ndërsa këtu Xhesika, ishte 18 vjeç këtu. Të dyja vajzat i mbaj këtu. Xhesika është më e vogla, ndërsa Sabina më e madhja.. në mars të 2000.. mezi i kam rritur”. Ilija ishte shumë i lidhur me Xhesin, vajzën e vogël. Në çdo cast brenda shtëpisë i vijnë në mend momentet e tmerrit.Ai shprehet:Unë flija këtu, Xhesi ja te divani tjetër. Të dy dolëm të parët….(qan). Pas tërmetit të shtatorit, ka shkruar për punët e zotit.

O zot na mbro nga tërmetet… sikur e kishte ndjerë… sikur e kishte ndjerë vd.ekjen”.Dy femrat e tjera të shtëpisë po kurohen në spital. Ndërsa i vetëm, Ilija trazon kujtesën me kohën kur e bija ishte në shtëpi. E gjërat e saj i ka paketuar për t’i marrë në banesën e re ku familja Biqiku do të jetojë pa Xhesikën stipe relamen meposhte dhe shiko pamejt se cfare thote babai i te ndjeres.