Zot na mbaj doren / Shfaqet virus i ri,Amerikani kthehet në vendlindje me virusin e majmunit, frikëson të afërmit

Zot na mbaj doren / Shfaqet virus i ri,Amerikani kthehet në vendlindje me virusin e majmunit, frikëson të afërmit

Një banor i Maryland ka rezultuar pozitiv me virusin e rrallë të lisë së majmunit pas një udhëtimi në Nigeri . Departamenti i Shëndetësisë në Maryland (MDH) thotë se pacienti nuk është shtruar në spital dhe aktualisht po shërohet i izoluar me simptoma të lehta. Nuk ka detaje në lidhje me emrin, moshën, gjininë e banorit, vendin ku ai ose ajo jeton dhe ku ai ose ajo udhëtoi në Nigeri.

Aktualisht, zyrtarët shëndetësorë thonë se publiku i gjerë nuk ka nevojë të marrë ndonjë masë të veçantë. Zyrtarët shëndetësorë aktualisht po gjurmojnë çdo pasagjer të linjës ajrore që ra në kontakt me pasagjerin në fluturim dhe pas kthimit të tyre në SHBA.Lija e majmunëve ka origjinën te majmunët e mbajtur për kërkime në Afrikën qendrore dhe perëndimore dhe vret 1% të të infektuarve. Virusi rrallë infekton njerëzit dhe ishte zhdukur për dekada në SHBA derisa u kthye në 2003 dhe së fundmi sot.